Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

*Διπλασιάστηκαν φέτος οι συμμετοχές καθώς πάνω από 1000 ποδηλάτες έλαβαν μέρος – Χορηγός επικοινωνίας το «ΗΛΙΔΑ κάμπος news»* Η Ολυμπιακή Γη συνδέθηκε με ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός με σημαντικά οφέλη για το Νομό Ηλείας ο οποίος μαζί με τους ποδηλάτες είναι ο μεγάλος νικητής.

Η Αρχαία Ολυμπία δεν είναι μόνο η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι και μια περιοχή της Ελλάδας που αποδεικνύει στην πράξη ότι μπορεί να φιλοξενήσει με επιτυχία κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις. Αρκεί να το θέλει και φυσικά να συνεργαστούν αρμονικά όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.
Αυτό ακριβώς συνέβη Ττο Σάββατο 6 Απριλίου με τον θρυλικό ποδηλατικό αγώνα L' Etape Greece by Tour de France ο οποίος πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Ηλεία και τείνει να προσλάβει θεσμικό χαρακτήρα, με σημαντικά οφέλη για το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και ολόκληρο το Νομό.

Δεν είναι τυχαίο ότι εν συγκρίσει με τον περσινό ποδηλατικό αγώνα φέτος διπλασιάστηκαν οι συμμετοχές. Περισσότεροι από 1000 ποδηλάτες, από διάφορα μέρη της Ελλάδας και ολόκληρο τον κόσμο, έλαβαν μέρος σε αυτή την μεγάλη αθλητική γιορτή που τοποθέτησε για τα καλά την Αρχαία Ολυμπία στο βάθρο της παγκόσμιας ποδηλασίας

Το L’ Étape Greece by Tour de France 2024 presented by SKODA, διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά από την «ΕΥ ΖΗΝ Greece» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την υποστήριξη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας
Όσο για την ηλεκτρονική μας εφημερίδα, το «ΗΛΙΔΑ Κάμπος news», είχε την τιμή και τη χαρά να είναι χορηγός επικοινωνίας του σημαντικότατου αθλητικού γεγονότος που έφερε στο επίκεντρο την Ολυμπιακή γη, λίγο πριν ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας.

Oι διοργανωτές αλλά και οι αθλητές μίλησαν με τα καλύτερα λόγια τόσο για την ίδια τη διοργάνωση όσο και για τις συντονισμένες προσπάθειες που κατέβαλε ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την επιτυχία του δύσκολου εγχειρήματος. Όπως δήλωσε στο «ΗΛΙΔΑ Κάμπος new» ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Αριστείδης Παναγιωτόπουλος η Δημοτική Αρχή κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διοργανωθεί ο εν λόγω ποδηλατικός αγώνας με αρτιότητα και δίχως προβλήματα. Ένας αγώνας ο οποίος μπορεί να καταστεί θεσμός και να διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Αρχαία Ολυμπία, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάδειξη του ποδηλατικού αθλητισμού και του ποδηλατικού τουρισμού, με σημαντικότατα οφέλη για την Ηλεία και γενικότερα τη Δυτική Ελλάδα
Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν στις δηλώσεις τους τόσο ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κρέζος,ο οποίος φρόντισε να είναι η πόλη καθαρή και περιποιημένη για τη διενέργεια του αγώνα όσο και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δημήτρης- Παναγιώτης Παρασκευόπουλος ο οποίος παρείχε κάθε υποστήριξη.

pod 2

Να σημειωθεί ότι οι ποδηλάτες που συμμετείχαν στον αγώνα είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν μία από τις τρεις διαδρομές στη μαγευτική φύση της ευρύτερης περιοχής της Ολυμπίας.
Συγκεκριμένα, επαγγελματίες και ερασιτέχνες φίλοι της ποδηλασίας αγωνίστηκαν στην ιδιαίτερα απαιτητική και γεμάτη προκλήσεις διαδρομή των 128 χλμ. (The Race).

pod 1
Αρκετοί αγωνίστηκαν στη μικρότερη κυκλική διαδρομή των 76 χλμ. (The Ride), ενώ υπήρχε και η επίπεδη, μη ανταγωνιστική, διαδρομή των 17 χλμ. (The Fun Ride), στην οποία έλαβαν μέρος μικροί και μεγάλοι για να ζήσουν μία αξέχαστη ανοιξιάτικη ποδηλατική εμπειρία.
Για την ομαλή και επιτυχημένη διεξαγωγή του αγώνα είχαν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή, με τους δρόμους να επανέρχονται σε κυκλοφορία διαδοχικά μετά την έλευση των αθλητών.

ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ “Ηλιδα Κάμπος news” ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

perikliw ilias

nikitis 2

Pin It

symposio 1

symposio 1