Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

*Κάλεσαν τους Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να πάρουν άμεσα θέση για την σχεδιαζόμενη κατάργησή του και να καταψηφίσουν στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον νέο δικαστικό χάρτη

20240131 111810

Με μία πρωτοφανή συγκέντρωση ως προς τη συμμετοχή, τη μαζικότητα, τον παλμό και την εμφανή διάθεση για συνέχιση των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων, φορείς και πολίτες της Αμαλιάδας και των Δήμων του Κάμπου της Ηλείας απαίτησαν την παραμονή και αναβάθμιση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας και των Ειρηνοδικείων που λειτουργούν κάτω από την ομπρέλα αυτού.

OMADIKI 1

Ηταν,δίχως υπερβολή, μία κινητοποίηση βγαλμένη από τα παλιά στην οποία, εκτός από τους Δικηγόρους, το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και εκατοντάδες πολίτες ενώ αγρότες με τα τρακτέρ τους συμμετείχαν στην κινητοποίηση δίνοντας έναν ξεχωριστό τόνο στην όλη διαμαρτυρία.
Στην κεντρική του ομιλία ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θανάσης Θεοδόσης με επιχειρήματα κατέρριψε τον κυβερνητικό μύθο περί επιτάχυνσης της απονομής δικαιοσύνης η οποία θα έρθει μέσα από την κατάργηση κάποιων Πρωτοδικείων, ενώ, στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πύργου κ. Δημητρουλόπουλος ο οποίος απηύθυνε ενωτικό χαιρετισμό.

KOSMOS 1

Στους χαιρετισμούς τους ο Δήμαρχος Ηλιδας Χρ. Χριστοδουλόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεώνη Γεωργοπούλου καθώς και Δημοτικοί – Περιφερειακοί Σύμβουλοι κάλεσαν τους τρεις Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που εκλέχτηκαν στην Ηλεία να πάρουν άμεσα θέση για την επιχειρούμενη υποβάθμιση του Πρωτοδικείου και να καταψηφίσουν το επίμαχο νομοσχέδιο όταν θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

20240131 115939

Η κινητοποίηση έκλεισε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αμαλιάδας με τα τρακτέρ να δίνουν με τις κόρνες τους τον δικό τους τόνο, δεδομένου ότι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμπίπτει χρονικά με τις αγροτικές κινητοποίησες στην Ηλεία και σε ολόκληρη τη Χώρα.

KOSMOS 2

20240131 112544

Αίσθηση προκαλεί τέλος το γεγονός ότι από νωρίς το πρωί η Αμαλιάδα θύμιζε μια «νεκρή» πόλη καθώς με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Εστίασης τα καταστήματα (εμπορικά, καφέ κλπ) παρέμειναν κλειστά. Με τον τόπο αυτό σύσσωμος ο λαός της Αμαλιάδας έστειλε προς πάσα κατεύθυνση ηχηρό μήνυμα ότι μετά τις σχολές που χάθηκαν και το Νοσοκομείο που παραπαίει, δεν πρόκειται να δεχθούν ακόμη ένα χτύπημα με το Πρωτοδικείο, το οποίο πέρα από αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της πόλης αποτελεί και αιμοδότη της τοπικής οικονομίας.
Να αναφερθεί τέλος ότι άπαντες δεσμεύτηκαν και συμφώνησαν για ακόμα δυναμικότερες κινητοποιήσεις στο άμεσο μέλλον.

Δημήτρης Ζιάκας

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ «ΗΛ-ΚΑ» ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

 

Pin It

symposio 1

symposio 1