Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Εκδηλώσεις στην Ηλεία ετοιμάζουν για το Νοέμβριο τα προσφυγόπουλα της Κύπρου που είχαν φιλοξενηθεί το 1974 στο Νομό και συγκεκριμένα σε ιδρύματα της Ι.Μ. Ηλείας και σε σπίτια Ηλείων.

Του Δημήτρη Ζιάκα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε Πύργο, Σαβάλια, Γαστούνη, και άλλες περιοχές ενώ την Ηλεία θα επισκεφθούν μέλη της «Ομάδας πρωτοβουλίας ασυνόδευτων παιδιών της Κύπρου που φιλοξενήθηκαν στην Ελλάδα από το 1974 έως το 1979», ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και πολιτικά πρόσωπα του νησιού. Σε ότι αφορά την Ελλάδα θα προσκληθούν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πασης Ελλάδος, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Υπουργοί, Βουλευτές, οι Δήμαρχοι της Ηλείας, ο Περιφερειάρχης κ.α.
Σήμερα πραγματοποίησε ταξίδι –αστραπή στην Ηλεία ο Πρόεδρος της Επιτροπής παιδιών της Κύπρου που φιλοξενήθηκαν στο Νομό μας κ. Ανδρέας Θεοδοσίου, ο οποίος είχε συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανάσιο, τον Αντιδήμαρχο Ηλιδας κ. Παναγιώτη Παναγιωτάρα και τον Πρόεδρο των Σαβαλίων κ. Δημοσθένη Καραφλό. Στις συναντήσεις διευθετήθηκαν όλες οι εκκρεμότητες αναφορικά με τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί προσεχώς.

KYPR 1
Ο κ. Θεοδοσίου ενημέρωσε αναλυτικά τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανάσιο ο οποίος μάλιστα είχε την ευκαιρία μέσω τηλεδιάσκεψης να συνομιλήσει και με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας στην Κύπρο.
Ο κ. Αθανάσιος σημείωσε ότι ο ίδιος προσωπικά και η Ι.Μ. Ηλείας θα στηρίξουν την αξιέπαινη πρωτοβουλία των Κυπρίων αδελφών μας οι οποίοι ποτέ δεν ξέχασαν την Εκκλησία και τις οικογένειες που τους φιλοξένησαν στην Ηλεία εκείνα τα ταραγμένα χρόνια λόγω της εισβολής του Αττίλα στη Μεγαλόνησο.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν ο Αντιδήμαρχος Ηλιδας Παναγιώτης Παναγιωτάρας και ο Πρόεδρος Σαβαλίων Δημοσθένης Καραφλός οι οποίοι δεσμεύτηκαν να στηρίξουν με κάθε τρόπο την πρωτοβουλία και κυρίως το οργανωτικό κομμάτι των εκδηλώσεων.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ «ΗΛΙΔΑ ΚΑΜΠΟΣ NEWS»

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΑΝAΓΙΩΤΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΑΣ

 


Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο το "ΗΛΙΔΑ Κάμπος news" είχε δημοσιεύσει ειδικό αφιέρωμα για τα παιδιά που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη “ματωμένη” πατρίδα τους, την Κύπρο, λόγω της τουρκικής εισβολής το 1974.
Όπως επισημαίναμε τότε "Δεν ξέχασαν ποτέ -και δεν πρόκειται να ξεχάσουν- τους ανθρώπους που τους φιλοξένησαν στην Ηλεία. Σε αυτούς, και στους συγγενείς τους, εκφράζουν, μέσω του «ΗΛΙΔΑ Κάμπος news», την απέραντη ευγνωμοσύνη τους και τις θερμές τους ευχαριστίες. Μάλιστα πρόσφατα επισκέφθηκαν την Ηλεία, για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ, προκειμένου να κάνουν γνωστή τη φιλοξενία τους σε σπίτια Ηλείων και σε ιδρύματα της Εκκλησίας στην περιοχή."

Τώρα, όπως μας είπε ο κ. Ανδρέας Θεοδοσίου, έφτασε η ώρα να περάσουν από τα λόγια στις πράξεις και γι αυτό διοργανώνουν το Νοέμβριο τις εκδηλώσεις στην Ηλεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

 

Pin It

symposio 1

symposio 1