Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Με κομμένη την ανάσα, με αηδία για πολλούς, με απορία, με ανησυχία για τα παιδιά (τα μοναδικά αθώα θύματα) παρακολουθούμε ακούγοντας ή διαβάζοντας τις εξελίξεις επί του σοβαρού θέματος των ημερών που αφορά στην πληροφόρηση για αχαρακτήριστα γεγονότα σχετικά με τη λειτουργία της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Θα παρουσιάσω τις απόψεις μου με αντικειμενικότητα ως ένας πολίτης που αγαπώ αληθινά τα παιδιά και πονώ κυριολεκτικά τον τελευταίο καιρό όπου πλέον, είναι η κακή είδηση της καθημερινότητας...η κάθε μορφής κακοποίησής τους. Στη συνέχεια ως πολίτης που με στενοχωρεί ο διασυρμός της χώρας μου.

sofia agrapidi

Γράφει η Σοφία Δ. Αγραπίδη
Στρκός Σ.Ξ - Συγγραφέας

Δε φέρω τον ρόλο του δικαστή αλλά ούτε του υπερασπιστή στους συνεχείς κεραυνούς ειδήσεων. Αυτό που με απόλυτη βεβαιότητα αναφέρω είναι ότι αφού τα παιδιά κακοποιήθηκαν σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, οι θύτες δεν αξίζουν να λέγονται άνθρωποι, όποιοι κι αν είναι πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά όπως θα πρέπει να συμβαίνει με όλους...κι όχι κάποιοι να απολαμβάνουν τη ζωή εκτός φυλακής (τραγικότατο..). Αυτό που μου προξενεί την απορία είναι ο χρόνος που έσκασε η βόμβα και σχετίζεται με τη δωρεά στον Κολωνό προς τον εν λόγω φορέα. Να δεχτώ ότι τώρα κατάφεραν κάποια παιδιά να προχωρήσουν στις καταγγελίες, όμως τόσοι ενήλικες που βγαίνουν και δείχνουν να γνωρίζουν γιατί άφησαν και πέρασε καιρός; Διάβασα για πρώην εργαζόμενους, για γονείς, για άλλους ανθρώπους που όλοι κάτι γνώριζαν. Όποιος βλέπει ή αντιλαμβάνεται κακοποίηση εναντίον ανηλίκων σπεύδει γρήγορα για τα περαιτέρω και μάλιστα παρακολουθεί εάν προχωράνε οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Δεν το χωράει ο νους να γνωρίζω ότι κακοποιούνται παιδιά (και η λεκτική κακοποίηση, είναι ανεπίτρεπτη κατ' εμέ) αλλά να μη μιλάω, ενώ όταν από κάπου γνωστοποιούνται γεγονότα να τρέχω να μιλήσω, να δείξω πως ήξερα.. Αποτελεί πραγματικότητα πως τα τελευταία χρόνια (γύρω στα έξι σίγουρα) το ύφος στην επικοινωνία με την Κιβωτό δεν είχε καμιά σχέση απ' το αρχικό. Τότε επικρατούσε ευγένεια και μετριοφροσύνη, ο π.Αντώνιος απαντούσε στα τηλέφωνα. Αργότερα το κλίμα στην επικοινωνία ήταν διαφορετικό (ιδία άποψη) , απόμακρο αλλά αυτό το στοιχείο δεν μπορούσε να οδηγήσει στη σκέψη για κακοποίηση.
Δικαστές του διαδικτύου
Όλοι όσοι αυτές τις μέρες είναι πανέτοιμοι να κατασπαράξουν τον ιδρυτή της Κιβωτού, έχουν θυσιάσει μια ώρα για να συνομιλήσουν με γονείς που καταρρέουν απ' τις ουσίες και τα παιδιά βρίσκονται νηστικά; Έχουν αφαιρέσει από τον προϋπολογισμό τους ή τα παχυλό τους πορτοφόλι ένα ευρώ για τον άστεγο, τον ναρκομανή, τον ψυχοπαθή του δρόμου; Έχουν γίνει κυματοθραύστες στους καυγάδες των ζευγαριών με τα προβλήματα, για να προστατεύσουν τα παιδιά; Δεν θα ρωτήσω αν έχουν θυσιάσει απολαύσεις απ' τη ζωή τους προκειμένου να σώσουν παιδιά και γονείς. Έχουν μαγειρέψει για να φροντίσουν τη μάνα και τα παιδιά που ψάχνουν στα σκουπίδια για ίχνη φαγητού; Έχουν αγγίξει το κεφάλι του άστεγου ναρκομανούς, της πόρνης για να ελέγξουν τον πυρετό τους παγωμένους χειμώνες στο κέντρο της πόλης; Έχουν εναντιωθεί στον υπό κρίση χρήστη πατέρα, προκειμένου να προστατεύσουν τη μάνα και τα παιδιά; Το να είσαι έτοιμος να κατασπαράξεις με την πρώτη καταγγελία είναι το πιο εύκολο. Το δύσκολο είναι να σκεφτείς τι έκανες εσύ για αυτή την κοινωνία!
Σκέψεις για το θέμα που έκανα από την αρχή σύμφωνα με αυτά που δημοσιοποιούνται.
Επειδή από παιδί ποτέ τους ιερωμένους δεν τους εξομοίωσα με τους Αγίους, αλλά σέβομαι όσους το αξίζουν όπως για κάθε άνθρωπο, ξεχωρίζω τους φωτισμένους και ταπεινούς, δεν είναι απίθανο ο π. Αντώνιος και η σύζυγός του (δεν μου αρέσουν οι τίτλοι στις συζύγους) με την ανθρώπινη υπόσταση που φέρουν, ζώντας όλη την αναγνωρισιμότητα, τον πλούτο μέσα από το έργο τους, να διαφοροποιήθηκαν από το πρόσωπο που παρουσίαζαν. Δεν είναι απίθανο το προσωπικό που συμμετείχε στο έργο του φορέα, όχι επειδή δεν είχε ειδικές γνώσεις (όταν έχεις καλοσύνη δε χρειάζεσαι γνώσεις για να μη χτυπήσεις, για να μη βρίσεις, για να μη φυλακίσεις παιδιά) αλλά επειδή ήταν κάκιστου χαρακτήρα, να φέρθηκε στα παιδιά με βάναυσο και εξευτελιστικό τρόπο. Μια άλλη εκδοχή θέλει τον π. Αντώνιο άμεμπτο, αλλά επειδή ανοίχτηκε πάρα πολύ η Κιβωτός να μην μπορούσε να ελέγξει όλο το προσωπικό και την κατάσταση που επικρατούσε.
Ακόμη κι άλλα σενάρια να κάνουμε περιμένοντας τη δικαιοσύνη να αποφανθεί για τις αχαρακτήριστες πράξεις και την απεχθή συμπεριφορά προς τα παιδιά, ποιος λογικός νους θα ησυχάσει όταν αυτή η ΜΚΟ χρηματοδοτούνταν από το κράτος και δεν υπήρχε έλεγχος; Πως είναι δυνατόν οι αρμόδιοι (μικροί και μεγάλοι σε βαθμό) να υπογράφουν, να δίδουν χρήματα έτσι ανεξέλεγκτα, να βραβεύουν και να επαινούν; Η θλίψη αλλά και η σήψη μοιάζει απύθμενη λίμνη. Απαράδεκτη η απαθής στάση όλων των υπευθύνων σε όλα τα χρόνια λειτουργίας. Τώρα, με το να πέφτουν βροχή τα σχετικά νέα και να αποπροσανατολίζεται η κοινωνία, να ξεχνά το αυξημένο όριο της φτώχιας, την ανεργία, την ανασφάλεια για το χειμώνα, την επικίνδυνη γραμμή στα εθνικά μας θέματα, να αλλάζουν τα συμβούλια, καμιά λύση δε δίδεται.. Θα ήταν έντιμο όλοι μα όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε ότι η Κιβωτός του Κόσμου κι ο άλλος γνωστός φορέας αντικαθιστούν το ανύπαρκτο κράτος πρόνοιας! Αυτό το γεγονός και μόνο δημιουργεί μια ποικιλία σκέψεων στον κάθε λογικό νου! Δηλαδή τόσα χρόνια όπου στέλνονταν παιδιά με εισαγγελικές εντολές, δεν έλεγχε κανείς που πήγαιναν και πως περνούσαν; Εκφράζουν την άποψη για τη μη ύπαρξη ιδρυμάτων, επίσημα πρόσωπα. Σε κανέναν δεν είναι ευχάριστο να ζουν τα παιδιά σε ιδρύματα. Όμως όταν υπάρχουν γονείς με προβλήματα ουσιών, σοβαρής μορφής ψυχοπάθειας, κάτω από τα όρια της φτώχειας κι άλλα πολλά, τα παιδιά τι θα απογίνουν; Θα πεταχτούν στον δρόμο, θα γίνουν βαποράκια ουσιών όπως τόσα που κυκλοφορούν στο κέντρο των πόλεων ή θα διοχετευτούν όπως τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στην Ευρώπη, όπου κανείς δεν έμαθε που βρίσκονται; Για ποια αναδοχή κάνουν λόγο όταν οι προϋποθέσεις ανήκουν σε λίγα ζευγάρια (εφόσον βέβαια το επιθυμούν);Και πόσο εύκολο είναι να δεθείς με ένα παιδί όταν γνωρίζεις ότι μετά από λίγο καιρό θα φύγει για υιοθεσία;
Οι καταστάσεις μιλάνε μόνες τους όπως λέει ο λαός...Το κράτος για τους δικούς του λόγους θρέφει τα θεριά κι όταν πάλι για δικούς του λόγους πρέπει να τα θανατώσει..τα θανατώνει. Το άριστο θα ήταν, να μη θρέφονται θεριά κι αυτό επιτυγχάνεται αν εκλείψει η αγάπη για την ύλη, αν εφαρμόζονται ελεγκτικοί μηχανισμοί σε όλους και για όλα τα θέματα, μακριά από ιδιοτέλεια και όποιας μορφής συμφέρον. Αλήθεια θα έχει ο λαός κάποια επίσημη απάντηση για το ποια θα είναι η συνέχιση του φορέα; Αν διαλυθεί όπως διαρρέει σε ποιον θα ανήκει η περιουσία αλλά και τόσα παιδιά που θα βρεθούν;
Για ακόμη μια φορά!!ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ!
Θα ήταν θεάρεστο (έστω και τώρα) με τη γνωστοποίηση της πρώτης καταγγελίας, να στέλνονταν ειδικά κλιμάκια για έλεγχο (συνεντεύξεις παιδιών, προσωπικού, γειτονιάς κτλπ) σε κάθε δομή, έτσι ώστε να υπάρχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και μετά να έπεφταν οι συνεχείς κεραυνοί.
Mε δεδομένη αγάπη για τα παιδιά
με σεβασμό σε όποιον αξίζει
και μη χάνοντας την ελπίδα μου για την επικράτηση του καλού
όπως αναφέρει ο Καζαντζάκης

 

Pin It

symposio 1

symposio 1