Μία νέα ανασκόπηση ερευνητικών μελετών, που δημοσιεύτηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal, έδειξε πως η συστηματική μέτρια κατανάλωση καφέ συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διάφορων νοσημάτων.
Το παράγουμε σε αφθονία στην Ηλεία και αποτελεί «ασπίδα» για την υγεία της καρδιάς μας. Ο λόγος για το ελαιόλαδο και ειδικά το έξτρα παρθένο που είναι πλούσιο σε φαινολικές ενώσεις που είναι ευεργετικές στη λειτουργία της καρδιάς.
H Ελλάδα καταγράφει πολύ υψηλά ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση τόσο στη μελέτη COSI του ΠΟΥ που διεξήχθη σε παιδιά 6-10 ετών από 11 χώρες της Ευρώπης, όσο και στη μελέτη ENERGY όπου συμμετείχαν παιδιά 10-12 ετών από 7 χώρες της Ευρώπης.
Αν ακολουθείτε ισορροπημένη διατροφή με ποικιλία και πλούσια σε μπορείτε να δώσετε στα μαλλιά σας την υγεία και την εμφάνιση που χρειάζονται και αξίζουν.
Η μαύρη σταφίδα που παράγεται στην Ηλεία και την βρίσκουμε σε πολύ προσιτές τιμές, έχει συνδεθεί, βάση ελληνικών ερευνών, με τη βελτίωση και πρόληψη παθήσεων όπως η υπέρταση, ο διαβήτης, η χοληστερίνη και ο καρκίνος. Και δικαιολογημένα θεωρείται από πολλούς υπερτραφή (superfood).