Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Όπως είναι γνωστό σε όλους, βρισκόμαστε στην πορεία των Βουλευτικών Εκλογών. Η προεκλογική περίοδος που έχει ξεκινήσει και βρίσκεται προς το τέλος της, περιλαμβάνει ομιλίες των υποψηφίων, γνωριμίες, οράματα, υποσχέσεις, φωτογραφίες και αγκαλιές!

Ο ορθός λόγος που οφείλουμε να ψηφίζουμε είναι το καλό της Πατρίδας μας, οι καλύτερες συνθήκες ζωής για όλους, η όσο το δυνατόν αρμονικότερη διαβίωση, η ευημερία, η διατήρηση της ειρήνης, η εξασφάλιση των δικαιωμάτων μας, ο σεβασμός των ηθών και αξιών για τα οποία αγωνίστηκαν οι πρόγονοί μας και όλα όσα αξίζουν για την λατρεμένη και πολύπαθη χώρα μας.Η Ελλάδα αποτελεί μια μικρή κουκίδα στον παγκόσμιο χάρτη με πολύ σπουδαία στρατηγική θέση.Κι ως παρελθόν;Το σταυροδρόμι των πολιτισμών, τη γη όπου αναπτύχθηκε ο μοναδικός στον κόσμο Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός και που τιμούν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την Οικουμένη. Μικρότερη αξία βέβαια δίνουμε αρκετοί από εμάς... Κάτι για το οποίο χρειάζονται σθεναρές προσπάθειες από τους ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς ώστε να επαναπροσδιορίσουμε τις σκέψεις, τις πράξεις μας γι' αυτό.

Το θλιβερό και ανησυχητικό σύμφωνα με την ταπεινή μου άποψη και την εμπειρία μου σημείο, βρίσκεται στο ότι ακόμη και σήμερα το 2023 ένα μεγάλο μέρος των πολιτών δεν εισέρχεται στην κάλπη για το γενικό καλό αλλά για την προσωπική εξυπηρέτηση, κοινώς το βόλεμα, διαφορετικά το μέσον ή τις πελατειακές σχέσεις όπως χαρακτηρίζουν άλλοι αυτή τη νοοτροπία.
Αυτόν τον τρόπο σκέψης διαπιστώνω και στον Νομό Ηλείας στον οποίο ανήκω, αφού είμαι ψηφοφόρος του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης. Παρακολουθώ διακριτικά και δίχως παρεμβάσεις - σχόλια, το προεκλογικό κλίμα από πλευράς πολιτών και κάποιων εκ των υποψηφίων που με οδηγούν σε μια αναδρομή αρκετά χρόνια πριν.. Στις μέρες μας με τη δυνατότητα του διαδικτύου, δεχόμαστε αιτήματα φιλίας από πρόσωπα που μέχρι πριν λίγες μέρες δεν μας γνώριζαν. Άλλα πρόσωπα πάλι επιδιώκουν την προσέγγιση δίχως ποτέ να έχουν εκδηλώσει τέτοια επιθυμία για το έργο του καθενός μας κι άλλα παρόμοια διασκεδαστικά..
Δεν ξέρω αν πρέπει την παραπάνω νοοτροπία να τη χαρακτηρίσω ως έλλειψη παιδείας ή μια γενικής ανασφάλειας που προέρχεται από τον βομβαρδισμό που δεχόμαστε γενικά σαν κοινωνία.Όμως η εμμονή σ' αυτού του είδους το σκεπτικό με το οποίο καταθέτουμε την ψήφο μας, είναι ανησυχητικός οιωνός για την εξέλιξη του τόπου. Για την εξέλιξη ενός νομού που η φύση όπως αναφέρω συχνά, έχει χαρίσει θησαυρό αλλά ο τόπος παραμένει πίσω, ίσως από τα περισσότερα μέρη της Ελλάδας. Το θέμα του αυτοκινητόδρομου είναι γνωστό κι όπως φαίνεται προχωράει.Στον τομέα της εκπαίδευσης όμως, αυτό που συμβαίνει.. πως να το αποδεχτεί κάποιος που επιθυμεί το γενικό καλό;Είναι δυνατόν να παραμένει δίχως πανεπιστημιακό ίδρυμα αυτό το ελληνικό διαμέρισμα που διαθέτει λιμάνια, ορεινά μέρη, πεδιάδα, σημαντικότατους αρχαιολογικούς χώρους;
Ουκ ολίγα του ψηφοδέλτια και οι ψηφοφόροι στον Νομό μας! Κάποιοι από αυτούς γνωστοί, εκλεγμένοι με θέσεις, κάποιοι το επιχειρούν για πρώτη φορά. Καθόλου ευχάριστο το γεγονός ότι άνθρωποι που αγωνίζονται από μικρή στην παράταξη που ακολουθούν και διαθέτουν περγαμηνές, βρίσκονται εκτός ψηφοδελτίων σε αντίθεση με άλλα πρόσωπα που δεν διαθέτουν τα στοιχειώδη για ένα τέτοιο εγχείρημα και βρίσκονται εντός...μάλιστα με απαιτήσεις. Δεν γνωρίζω πως γίνεται η επιλογή, δεν θέλω να πιστεύω σε σχόλια από τα διάφορα πηγαδάκια. Απλά επισημαίνω ότι δεν είμαστε όλοι για όλα, όμως μπορεί ο καθένας μας να καλλιεργήσει τις ικανότητες που διαθέτει και να διαπρέψει εκεί.
Τα γραφόμενά μου αποτελούν απλά τους προβληματισμούς μου και σε καμιά περίπτωση προσπάθεια υπέρ ή κατά κανενός. Άλλωστε δεν διατηρώ σχέσεις ιδιοτέλειας ούτε με υποψηφίους, ούτε με ψηφοφόρους.
Κλείνοντας, εύχομαι ολόψυχα οι Ηλείοι αλλά και όλοι οι πολίτες της Ελλάδας να ψηφίσουν με σύνεση και σεβασμό στον τόπο, αφήνοντας τον πεπερασμένο τρόπο σκέψης περί ψήφου.
Καλή επιτυχία στους συνδυασμούς και στους ψηφοφόρους που αξίζουν πραγματικά. Υγεία, χαρά , αγάπη για την Πατρίδα μας σε όλους.
Με σεβασμό

Σοφία Δ. Αγραπίδη
Αξκός Σ.Ξ ε.α - Συγγραφέας

 

Pin It