Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Ευχή ονομάζεται η προφορική έκφραση της επιθυμίας για κάτι που θέλουμε να συμβεί ή η τυπική έκφραση που δίδεται μέσω του προφορικού ή του γραπτού λόγου πριν ή μετά από σημαντικά γεγονότα και γιορτές.

Για την αναμονή της έλευσης του Νέου Έτους οι ευχές απ' τον καθένα ας είναι αληθινές, γεμάτες ουρανογέννητη θέληση για το καλύτερο του κόσμου.
Προσωπικά, εύχομαι ολόψυχα, η ανθρωπότητα να βρει το κλειδί που θα οδηγήσει σε βέλτιστους τρόπους διαχείρισης, όλων όσων αντιμετωπίζει.
Να ανακαλύψουν οι άνθρωποι μικρά μαγικά μυστικά, όπως λέγαμε όταν παίζαμε ως παιδιά, που θα προστατέψουν τον ψυχικό τους κόσμο από τη συνεχή ροή δυσοίωνων μηνυμάτων.
Να αναζητήσουμε τις αξίες και τα ήθη που αφήσαμε να παρασυρθούν στο πέρασμα του δήθεν μοντερνισμού και μιας υποκριτικής εξέλιξης, έτσι ώστε οι ανθρώπινες σχέσεις να αποκτήσουν γερά θεμέλια, για αρμονικότερες μέρες.Το ζήτημα είναι να συνειδοποιήσουμε τι φταίει για την τόση σήψη σε όλους τους τομείς, τι φταίει που τα παιδιά χάνουν την παιδικότητά τους, που δεν γνωρίζουν την ασφάλεια και την ομορφιά της αγάπης; Τι φταίει που γίνονται έρμαια σε ουσίες και την οποιαδήποτε μορφής ανωμαλία του διαδικτυακού κόσμου;Τι φταίει που εκφράζονται μέσω της βίας;Τι φταίει κι οι άστεγοι σε παγκόσμια εμβέλεια, αυξάνονται συνεχώς;
Ολόψυχη ευχή μου, να κάνουμε αυτό τον κόσμο καλύτερο κι αν το προσπαθήσει ο καθένας από το δικό του μετερίζι, ο ήλιος θα ανατέλει λαμπρότερος!Δεν χρειάζεται να ονειρευόμαστε άλλους κόσμους με νεράιδες και χρυσαφένια συννεφάκια.
Ευχές αληθινές σύμφωνα με τα δεδομένα των καιρών μας κι όχι ουτοπικές που αποτελούν απατηλά όνειρα.
Δεν ξεχνώ τα λόγια του λογοτέχνη μας του Γιώργου Σεφέρη
"Το σπουδαίο δεν είναι ν’ αλλάξουμε τη ζωή μας, ονειροπολώντας μιαν «άλλη», αλλά να κάνουμε να λαλήσει τούτη η ζωή, όπως μας δόθηκε, την καθημερινή, την ταπεινή, την ανθρώπινη, όπου το καθετί που μπορούσε να γυρέψουμε πρέπει να υπάρχει".
Xρόνια πολλά, αγαπημένα κι ευλογημένα!
Αγαθή τύχη σε κάθε τομέα για όλους!

Με αγάπη
Σοφία Δ. Αγραπίδη
Στρκος Σ.Ξ ε.α - Συγγραφέας

Pin It