Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Μιχάλης Κατρίνης : «Το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ αυτό το νομοσχέδιο»

Την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδα για εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων, μέχρι και το «κλείσιμο» της πόλης, στην προσπάθεια που γίνεται για να μην υποβαθμιστεί, και τελικά κλείσει το Πρωτοδικείο, επικαιροποίησε το βράδυ του Σαββάτου στη διάρκεια της έκτασης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμος Ήλιδας.

Στη συνεδρίαση είχαν προσκληθει και συμμετείχαν ο Βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, οι Δήμαρχοι Πύργου Στάθης Καννής και Πηνείου Αλέξης Καστρινός, - επιστολές έστειλαν ο υφ. Προστασίας του Πολίτη Α. Νικολακόπουλος και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δ. Καλαμιατανός ενώ οι βουλευτές Θ. Αυγερινοπούλου και Δ. Αβραμόπουλος εκπροσωπήθηκαν από στελέχη των γραφείων τους - φορείς της περιοχής αλλά και κόσμος που με την παρουσία του εξέφρασε την αντίδρασή του στις προθέσεις της Κυβέρνησης να αλλάξει το Δικαστικό χάρτη της χώρας κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του Πρωτοδικείου της Αμαλιάδας.

«Άλλα υπόσχονταν άλλα έγιναν!!!»

DS PROTODIKEIO 5

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αμαλιάδας κ Θανάσης Θεοδόσης, ανέφερε αναλυτικά τις κινήσεις που έχουν προηγηθεί μαζί με τις διαβεβαιώσεις που λάμβαναν και οι οποίες έλεγαν πως δεν θα πειραχθεί το Πρωτοδικείο της πόλης. Φτάσαμε σήμερα, είπε ο κ. Θεοδόσης : «εδώ αφού διαπιστώσαμε πως όλα όσα μας έλεγαν ήταν «αέρας κοπανιστός». Το προσχέδιο Νόμου που έχουμε στα χέρια μας λέει πως το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας γίνεται Περιφερειακό και υπάγεται στο Μητροπολιτικό που είναι του Πύργου. Παράλληλα καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Αμαλιάδας – Γαστούνης και Μυτρουντίων. Να σημειώσω πως σύμφωνα με το προσχέδιο του νόμου, στο Περιφερειακό Πρωτοδικείο Αμαλιάδας θα γίνονται αποκλειστικά Μονομελή Δικαστήρια και όχι Πολυμελή. Οπότε εάν αυτό δεν είναι υποβάθμιση τότε τι είναι;». Το πρόβλημα, συνέχισε ο κ Θεοδόσης «δεν είναι μόνο της Αμαλιάδας αλλά και άλλων νομών. Εμείς σαν σύλλογος έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με τους συναδέλφους μας και έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά δράσεων ώστε από κοινού να παλέψουμε σε επίπεδο Κυβέρνησης. Επίσης, στόχος μας είναι να κινητοποιηθεί και η πόλη και με τη στήριξη των Συλλόγων να κλείσει για μια μέρα. Σε αυτή μας την προσπάθεια θέλουμε δίπλα μας και τους βουλευτές όλων των κομμάτων».

 

Μιχάλης Κατρίνης : «Να παλέψουμε τώρα που είμαστε στο Προσχέδιο του νόμου»

DS PROTODIKEIO 6

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης ο οποίος είπε : «Τώρα είναι η ευκαιρία όλοι μαζί Βουλευτές όλων των κομμάτων, ο Δήμος Ήλιδας και οι φορείς να παλέψουμε για να γίνουν αλλαγές αφού μιλάμε για προσχέδιο νόμου. Εγώ είμαι και θα είμαι πάντα μαζί σας και δηλώνω πως το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσει ένα νόμο που θα υποβαθμίζει το Πρωτοδικείο της Αμαλιάδας». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην Βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ Γιάννης Κουτσούκος ο οποίος είπε «υπάρχει στους Βουλευτές η δυνατότητα να μην ψηφίσουν και εάν πιεστούν να παραιτηθούν».

DS PROTODIKEIO 8

Α. Καστρινός : «Είμαστε δίπλα σας. Τη Δευτέρα η έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ Πηνειού για το Ειρηνοδικείο»

Στη συνεδρίαση του ΔΣ Ήλιδας, συμμετείχε και ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός ο οποίος είπε : «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας δεν πρέπει να πειραχθεί. Οπότε θα είμαστε δίπλα σας σε όποια απόφαση και να πάρετε. Να σας ενημερώσω δε πως τη Δευτέρα συνεδριάζει εκτάκτως το ΔΣ Πηνειού με μοναδικό θέμα την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Γαστούνης. Θα τα πούμε και εκεί».

DS PROTODIKEIO 7

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Πύργου κ Στάθης εμφανίστηκε αλληλέγγυος στο αίτημα να μην υποβαθμιστεί το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας.

 

Χ. Χριστοδουλόπουλος : «Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό»

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Ήλιδας κ Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, στη τοποθέτησή του είπε πως θα πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί μια επιτροπή η οποία θα επιδιώξει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και αναλόγως με του τι θα ειπωθεί να παρθούν αποφάσεις .

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις των φορέων του Δήμου Ήλιδας.

DS PROTODIKEIO 4

 

DS PROTODIKEIO 3

DS PROTODIKEIO 9

DS PROTODIKEIO 2

DS PROTODIKEIO 10

DS PROTODIKEIO 1

 

Pin It

symposio 1

symposio 1