Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Με νέα απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πηνειού είπε βροντερό «ΟΧΙ» στην κατάργηση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας και του Ειρηνοδικείου Γαστούνης, το οποίο είναι ένα από τα ιστορικότητα της Χώρας, έχει σημαντικό όγκο εργασιών και στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο.

Του Δημήτρη Ζιάκα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού καθώς είχε προηγηθεί συνεδρίαση όπου είχε ληφθεί μια πρώτη απόφαση, η οποία χθες επικαιροποιήθηκε, καθώς την αντίθεσή τους στο σχεδιαζόμενο νέο δικαστικό χάρτη εξέφρασαν σύσσωμοι οι εκπρόσωπου φορέων και συλλόγων του Δήμου Πηνειού που παρέστησαν στη συνεδρίαση.

dspineiou antidimarxoi

dspineiou 2024
Να σημειωθεί ότι ούτε την πρώτη αλλά ούτε και τη δεύτερη φορά συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας γεγονός που στηλίτευσε ο νεοεκλεγέντας Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός, υπενθυμίζοντας ότι το θέμα είχε έρθει προς συζήτηση ως θέμα ημερήσιας διάταξης. Μάλιστα ο κ. Καστρινός κάλεσε τους πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τη στάση της μειοψηφίας, ενώ σε μια αποστροφή του λόγου του είπε χαρακτηριστικά ότι για ο,τι τελικά συμβεί με το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας και τα τρία Ειρηνοδικεία η ευθύνη θα έχει ονοματεπώνυμο. Και θα αφορά είτε αυτούς που ψηφίζουν, δηλαδή τους Βουλευτές, είτε αυτούς που απουσιάζουν…

theodosi ds pin
Στη συνεδρίαση παρέστη ο Θανάσης Θεοδόσης, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας ο οποίος με επιχειρήματα κατέρριψε τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι η μεταρρύθμιση με τον νέο δικαστικό χάρτη θα επιφέρει επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης. Μάλιστα ο κ. Θεοδόσης δήλωσε ξεκάθαρα ότι σε περίπτωση που καταργηθούν το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας και το Ειρηνοδικείο Γαστούνης ο ίδιος θα υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου. Επίσης σημείωσε ότι μετά το Πρωτοδικείο και τα Ειρηνοδικεία σειρά θα πάρουν τα Αστυνομικά Τμήματα και κάλεσε συλλόγους φορείς και απλούw πολίτες να συμμετάσχουν στις επερχόμενες κινητοποιήσεις διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΑΠΟΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ «ΗΛ-ΚΑ»

Pin It

symposio 1

symposio 1