Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

«Λουκέτο» έβαλαν από τις 6.30 το πρωί της Πέμπτης στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας, οι Δικηγόροι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης. Υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, οι Δικηγόροι της πόλης προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου με αποτέλεσμα να σταματήσουν όλες οι εργασίες αφού δικαστικοί υπάλληλοι Εισαγγελείς και Ανακριτές δεν μπορούσαν να εισέλθουν στο εσωτερικό του.

Οι δικηγόροι της Αμαλιάδας θα συνεχίσουν την κατάληψή τους και την Παρασκευή ενώ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα αποφασίσουν για νέα σειρά κινητοποιήσουν. Στόχος τους είναι να μην υλοποιηθεί το σχέδιο νόμου σύμφωνα με το οποίο το Πρωτοδικείο της Αμαλιάδας, χάνει την αυτοτέλειά του μετατρέπεται σε Περιφερειακό και υπάγεται στον Πύργο με αποτέλεσμα όλες οι οργανικές θέσεις να μεταφερθούν στο Μητροπολιτικό Πρωτοδικείο ενώ δεν θα γίνονται πολυμελής δίκες, Μικτά ορκωτά δικαστήρια ενώ πιθανότατα να καταργηθεί και η Ανακριτική διαδικασία.

DIKASTHRIA KATALHPSI DIKHGOROI 1

Παλεύουμε για να κρατήσουμε το Πρωτοδικείο μας, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ Θανάσης Θεοδόσης. Σήμερα, συνέχισε «είναι η αρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων. Θέλω να πιστεύω πως η Κυβέρνηση θα αντιληφθεί το λάθος και θα αφήσει το ιστορικό Πρωτοδικείο της Αμαλιάδας ως έχει».

DIKASTHRIA KATALHPSI DIKHGOROI 3

Ο αγώνας μας, συμπλήρωσε ο Δικηγόρος κ Μάικ Αμπού Χάντμπα «μόλις ξεκίνησε. Ενας αγώνας όχι μόνο για το Πρωτοδικείο μας αλλά και ολόκληρη την Αμαλιάδα».

DIKASTHRIA KATALHPSI DIKHGOROI 4

Εάν θέλουν, είπε με τη σειρά της η Δικηγόρος κ Μαγδαληνή Πλεμμένου «να φύγουμε από την Αμαλιάδα και να πάμε όλοι στην Αθήνα να μας το πουν ξεκάθαρα. Το Πρωτοδικείο της Αμαλιάδας εξυπηρετεί 80 χιλιάδες κόσμου γιατί πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρηθούν».

DIKASTHRIA KATALHPSI DIKHGOROI 2

Pin It

symposio 1

symposio 1