Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Να αναλάβουν ΟΛΟΙ τις ευθύνες τους, δήλωσαν στη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης το μεσημέρι της Παρασκευής

Την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις που θα φτάσουν μέχρι το κλείσιμο της πόλης και καθολική αποχή από τα καθήκοντά τους, προκειμένου να μην φύγει είτε υποβαθμιστεί το Πρωτοδικείο της Αμαλιάδας, αποφάσισαν το μεσημέρι της Παρασκευής στη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης.

Σύμφωνα με την απόφασή τους, οι κινητοποιήσεις ξεκινούν από την ερχόμενη εβδομάδα, όταν σε συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία θα καλεστούν να συμμετέχουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους, ΟΛΟΙ οι βουλευτές του νομού, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και οι φορείς της πόλης.

Ακολούθως οι Δικηγόροι και οι φορείς της πόλης θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ θα οριστεί και η μέρα που η Αμαλιάδα θα βάλει «λουκέτο». Επίσης στα τέλη της επόμενης θα αποφασιστεί η μέρα που θα ξεκινήσει η καθολική αποχή από τα καθήκοντα τους και θα συνεχιστεί έως και τα τέλη Μαρτίου όταν και αναμένεται το νομοσχέδιο για το Δικαστικό Χάρτη της Χώρας να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

ΟΙ Δικηγόροι της Αμαλιάδας, αντιτίθενται σε όλα όσα τους έχουν μεταφέρει στις επαφές με το ΔΣ του Συλλόγου, τόσο ο Υπουργός όσο και ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τα οποία το Πρωτοδικείο της πόλης, μετατρέπεται σε Περιφερειακό στο οποίο θα υλοποιούνται ΜΟΝΟ δίκες Μονομελούς. Αυτό, όπως είπαν, είναι καθολική υποβάθμιση και θα ακολουθήσει το λουκέτο. Παράλληλα, σύμφωνα με όσα τους ειπώθηκαν όλες οι θέσεις των Δικαστών θα μεταφερθούν στον Πύργο, δημιουργώντας μια νέα «συνθήκη όπως το νοσοκομείο της πόλης». Ανέφεραν πως το Πρωτοδικείο της Αμαλιάδας, εξυπηρετεί ένα μεγάλο κομμάτι του νομού ενώ ο όγκος εργασιών του είναι μεγαλύτερος από αυτόν του Πύργου. Οι Δικηγόροι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την υποβάθμιση της πόλης και όπως είπαν «ο αγώνας θα σκληρύνει και ΟΛΟΙ θα αναλάβουν τις ευθύνες τους».

DIKHGOROI GS 3

DIKHGOROI GS 2

DIKHGOROI GS 1

Pin It

symposio 1

symposio 1