Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

«Αρχίζουμε τα δικά μας εντέλλεσθε από σήμερα» ανέφερε ο δήμαρχος Ήλιδας ο οποίος καταθέτει για έγκριση από την 6η ΥΠΕ, εφημεριακό πρόγραμμα για όλο το Νοέμβρη - Δεν αναγνωρίζει ως διοικητή τον Κ. Διαμαντόπουλο

Στα άκρα φτάνει η κόντρα μεταξύ του Δήμου Ήλιδας και των φορέων της Αμαλιάδας με τον διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας κ Κώστα Διαμαντόπουλο. Σήμερα το μεσημέρι μετά και την εντολή του κ Διαμαντόπουλου, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει παθολόγος του νοσοκομείου Αμαλιάδας να εφημερεύσει 6 ημέρες του Νοεμβρίου, στον Πύργο, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ Γιάννης Λυμπέρης, απάντησε επιθετικά σκίζοντας το έγγραφο με την εντολή και σε συνεννόηση με τους γιατρούς του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης, κατάρτισε εφημεριακό πρόγραμμα για όλο το Νοέμβρη το οποίο θα καταθέσει για έγκριση στην 6η ΥΠΕ!

Επίσης ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε επώνυμη καταγγελία κατά του διοικητή Γ.Ν. Ηλείας με την οποία θα τον καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνο στην περίπτωση συμβεί οτιδήποτε άσχημο σε κάτοικο της περιοχής ο οποίος θα εισαχθεί στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και δεν θα λάβει τη σωστή υγειονομική φροντίδα. Άμεσα δε ο Δήμαρχος θα καταθέσει φάκελο στον Υπουργό Υγείας κ Βασίλη Κικίλια, ζητώντας την αυτονομία του επιστροφή των γιατρών που έχουν μετακινηθεί σε άλλες μονάδες, την τροποποίηση του οργανισμού προκειμένου να δημιουργηθεί μονάδα ημερησίας φροντίδας, που θα λειτουργεί στη νέα πτέρυγα να στελεχωθεί το νοσοκομείο με ιατρούς και να μετακινηθούν γιατροί γενικής ιατρικής στο ίδρυμα. Θα αναφέρεται επίσης το νοσοκομείο Αμαλιάδας, δεν χρειάζεται επιπλέον χρηματοδότηση από αυτή που το δίνεται και τα επιπλέον χρήματα θα καλυφθούν από το Δήμο και τους φορείς της πόλης. Τον κ Λυμπέρη, σήμερα πλαισίωναν ο πρόεδρος του ΔΣ Ήλιδας κ Ανρτώνης Πατρινός, ο αναπληρωτής Δημάρχου κ. Ανδρέας Παπαδάκος, ο διοικητής του νοσοκομείου κ Γιάννης Χουζούρης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Τσαούσης, του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας Νίκος Σιαψάλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιατρών Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ Νίκος Σδούγας. Επίσης η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ήλιδας κ Αλεξία Παπαζαφειροπούλου – Κοτσάφτη και η γραμματέας του ΔΣ Ήλιδας και πρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ Γιάννα Σταυροπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος κ Γιώργος Μπακέλλας.

LYMPERIS EGGRAFO 00

«Τα ψέματα και τα παραμύθια τελείωσαν»

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας, είπαμε, ανέφερε ο κ Λυμπέρης «πως τα εντέλλεσθε κάποιου τύπου που απαξιώ να πω και το όνομά του – τότε τον είχα πει κύριο εντός εισαγωγικών – έχουν τελειώσει γιατί αρχίζουν τα δικά μας εντέλλεσθε. Υπ’ αυτή την έννοια το έγγραφο που στάλθηκε από το Γ.Ν. Ηλείας και μας ενημερώνει πως ο γιατρός του νοσοκομείου Αμαλιάδας, θα εφημερεύει κατά προτεραιότητα στο Νοσοκομείο του Πύργου στις 2, 9 , 13 , 19 , 22 και 26 Νοεμβρίου, πηγαίνει στα σκουπίδια. Αρχίζουμε τα δικά μας εντέλλεσθε από σήμερα. Για εμάς δεν υπάρχει, δεν τον αναγνωρίζουμε και κακώς συνεχίζουν να τον έχουν αυτοί που τον κρατούν στη συγκεκριμένη θέση από την οποία συνεχίζει το διαλυτικό έργο του. Οι συντελεστές αυτού του νοσοκομείου, δηλαδή η διοίκηση, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι, καταρτίζουμε πρόγραμμα εφημεριών για 30 ημέρες αρχής γεννωμένης από την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου. Από εκείνη την ημέρα και μετά το νοσοκομείο θα είναι ανοιχτό για όλο τον κόσμο».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, συμπλήρωσε «θα το πάω αυτοπροσώπως για υπογραφή, στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ. Παράλληλα θα κάνω επώνυμη, αυτή τη φορά, καταγγελία στην Εισαγγελία Αμαλιάδας, στην οποία θα αναφέρω πως ο φυσικός και ηθικός αυτουργός για όποιον άνθρωπο, πάθει που θα έρθει στο νοσοκομείο να λύσει το πρόβλημά του, θα είναι αυτός και θα τιμωρηθεί και κυνηγηθεί μέχρις εσχάτως. Οι εφημερίες αυτές, με παραπάνω θυσίες, των γιατρών αλλά και του υπόλοιπου προσωπικού, θα είναι ενεργείς και το νοσοκομείο θα έχει και παθολογικό και χειρουργικό τομέα.

Τα ψέματα και τα παραμύθια τελείωσαν. Από την Παρασκευή το νοσοκομείο θα είναι ανοιχτό και αυτό το λέμε προς πάσα κατεύθυνση. Όλοι μας θα καλεστούμε να εφαρμόσουμε αυτές τις αποφάσεις και θα δούμε ποιος παίζει και ποιος είναι ειλικρινής. Τελειώνω λέγοντας πως το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, ξαναξεκινά».  

LYMPERIS EGGRAFO 3

NOSOKOMEIO FOREIS

NOSOKOMEIO FOREIS 02

 

Pin It

symposio 1

symposio 1