Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Η ZOOTECHNIA όπως είναι γνωστή, αποτελεί μια Διεθνή Έκθεση που είναι αφιερωμένη στην Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία. Διεξάγεται κάθε δυο χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Η 12 η ZOOTECHNIA πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 5 Φεβρουαρίου και στέφθηκε με αληθινή επιτυχία.

Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα, άτομα που στέκονται, άλογο και εξωτερικοί χώροι

Για μια ακόμη φορά ο Ο.Φ.Α.Σ συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση, ταξιδεύοντας την ιππική ιστορία και παράδοση της Ανδραβίδας. Φέτος με οκτώ άλογα, αναβάτες και συνοδούς. Η παρουσία του, κέρδισε τις άριστες εντυπώσεις των αρμοδίων καθώς και των επισκεπτών. Είναι γεγονός, ότι οι Σπαρτακιστές αγωνίζονται και θυσιάζονται για τον ως άνω σκοπό, για την ανάδειξη της πόλης , σε δύσκολους καιρούς καθόσον έχουν ταχθεί να τιμούν τα οστά και τη μνήμη των προγόνων, οι οποίοι κατάφεραν με σεβασμό και σοβαρότητα να τους παραδόσουν την ιερή παρακαταθήκη. Κανένα έργο, κανένας σκοπός δεν επιτυγχάνεται δίχως την ύπαρξη συνοδοιπόρων, που ο καθένας βοηθά με τον τρόπο του στον αγώνα αυτό. Για την πρόσφατη πορεία που αντιστοιχεί στη συμμετοχή στην εν λόγω Έκθεση, συνοδοιπόροι εκτός των οικογενειών που πάντα στέκονται δίπλα, ήταν η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης και ο κ. Αθανάσιος Βήτος , φίλος του Ομίλου αλλά και της ιστορικής πόλης μας, υπεύθυνος ενός από τους πιο σοβαρούς τομείς της Έκθεσης.

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Ο Όμιλος σε δελτία τύπου, εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του. Το μήνυμα που πηγάζει από την εξαιρετική αυτή δράση είναι ότι το ευγενές τετράποδο, η αγάπη γι' αυτό και η παράδοση του κάθε τόπου, πρέπει να ενώνει τους εκτροφείς, τους αναβάτες, τις αμαζόνες, του φιλίππους, ότι η προσφορά στον πολιτισμό απαιτεί το "εμείς" και όχι το "εγώ", καθώς επίσης ότι τον σεβασμό για την ιππική τέχνη ή την απλή ενασχόληση με το άλογο, την εμπνέει η ίδια η φύση του, από τα αρχαία χρόνια.
Τον Όμιλο εκπροσώπησαν επάξια οι:
Κοτσάφτης Κωνσταντίνος
Ναστούλης Γεώργιος
Πέτρoς Σακελλαρόπουλος
Μιχάλη Σοφιανός
Νίκος Γιανακόπουλος
Διονύσης Παναγόπουλος
Χρήστος Κωστάκης
Γιώργος Σπυρόπουλος
Με τιμή και χαρά, έδωσαν υπόσχεση για τη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη το 2025 πάντα δυνατοί και πάντα ενωμένοι.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους ! Η συμμετοχή του ως άνω Ομίλου αποτελεί μεγάλη τιμή για για την Ανδραβίδα , η ιστορία της οποίας έγινε γνωστή σε ένα μεγάλο κοινό, σύμφωνα με τα μηνύματα φίλων και γνωστών που επισκέφθηκαν την έκθεση.

Σοφία Δ. Αγραπίδη
Στρκος Σ.Ξ ε.α - Συγγραφέας

 

 

Pin It

symposio 1

symposio 1