Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Ο Όμιλος Φιλίππων Ανδραβίδας "Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ" τιμώντας τους δοξασμένους ήρωες και ηρωίδες του 1821 έλαβε μέρος σήμερα στην παρέλαση της ιστορικής Ανδραβίδας. Από νωρίς, οι καλπασμοί των αλόγων που είχαν σπουδαία θέση σ' όλες τις μάχες του έθνους μας, έδωσαν πνοή, ξύπνησαν τα συναισθήματα του αγώνα και της λευτεριάς στην όμορφη κωμόπολη.

Ο σεβασμός στην παράδοση και στην ιστορία μας, ανήκουν στους σκοπούς του εν λόγω ιππικού φορέα, ο οποίος παρόλες τις δύσκολες καταστάσεις δεν σταματά να εργάζεται,προκειμένου να είναι έτοιμος για να δηλώνει την ενεργό παρουσία του, σε σοβαρές κι αξιόλογες εκδηλώσεις. Για την ώρα έχει λάβει μέρος σε πάρα πολλές εκδηλώσεις εντός και εκτός περιοχής. Στη σημερινή παρέλαση εκ μέρους του Ομίλου, η κατάθεση του στεφάνου έγινε από τον κ. Νίκο Μπαλατλή και την ομάδα των έφιππων Σπαρτακιστών αποτελούσαν οι:Κώστας Κοτσαύτης, η Αναστασία Κοτσαύτη, ο Χάρης Γεωργιόπουλος και ο Γιάννης Βαρβαρέσος από την Ανδραβίδα, ο Γεώργιος Ναστούλης από τη Γλύφα και ο Αντώνιος Σκουρλής από την Αμαλιάδα. Είναι πολύ σημαντικό στις εποχές όπου τα ήθη και οι αξίες καταλύονται, όπου οι σελίδες της ιστορίας δέχονται βολές καταστροφέων, να υπάρχουν άνθρωποι, φορείς, οι οποίοι με θυσία, προστατεύουν την μεγαλύτερη παρακαταθήκη των προγόνων μας, την εθνική και πολιτισμική μας ταυτότητα.
Θερμά συγχαρητήρια για την σημερινή παρουσία των ΣΠΑΡΤΑΚΙΣΤΏΝ (όπως εκφράζεται από μηνύματα φίλων, γνωστών, συμπολιτών).Και εις άλλα με υγεία.Ιδιαίτερη τιμή η παρουσία του κ. Ναστούλη και του κ. Σκουρλή οι οποίοι μετακινήθηκαν για να έρθουν στην Ανδραβίδα.
Υ.Σ Φωτογραφίες από την σημερινή παρέλαση θα αναρτηθούν πολύ σύντομα στην επίσημη σελίδα του Ομίλου.
Χρόνια πολλά σε όλους !


Δόξα και τιμή στους ήρωες και στις ηρωίδες του 1821.
Σοφία Δ. Αγραπίδη
Αξκός ε.α - Συγγραφέας

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Pin It

symposio 1

symposio 1